Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geen doelpunten voor VC Herentals tegen Flandria : 0-2

Dit seizoen zal Flandria Ravels de enige ploeg zijn waartegen VC Herentals niet kon scoren. In de wedstrijden die nog komen wist roodwit, in de heenronde, steeds de netten te vinden. De wedstrijd zelf verdiende misschien wel geen winnaar. Maar de ploeg uit het noorden van de provincie wist op de, voor roodwit,  meest ongelukkige momenten de doelpunten aan te tekenen.

"De bezoekers waren al 6 weken ongeslagen en hadden zich in de subtop gevestigd", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.  "Maar VC ging volop zijn kans. In de aanvangsfase zagen de toeschouwers veel verzorgd en snel middenveldspel. Maar dat leverde geen uitgesproken kansen op. Gaandeweg werd VC sterker en geraakte aan kansen. Rond de 20e minuut kreeg Dillen een kans maar zijn schot ging ver naast. Even later, na een mooie aanval mocht Somers aanleggen, maar ook die poging zwaaide af. Even na het half uur ging een poging van Dams maar nipt naast.

Ook Vanlommel wist het doel net niet te vinden. De eerste helft werd afgesloten met 2 kopballen, maar die konden Meyers, de imposante doelman van Flandria niet verontrusten. De klok stond al even stil op 45, wanneer een verre voorzet Loodts bereikte. Hij kneep naar binnen en borstelde de bal buiten het bereik van Brosens in doel. Eerder op een diefje mochten de bezoekers met de kleinste voorsprong gaan rusten.

Na de pauze wou roodwit die achterstand meteen wegwerken met meteen een kopkans voor Somers, maar die waaide naast de kruising buiten. Even later was Meyers de bal kwijt maar ook een verbouwereerde Dillen kwam niet tot scoren. De wedstrijd speelde zich het meest op de bezoekende helft, maar de kansen werden schaarser.

Tot even na het uur Meyers met twee saves Flandria op voorsprong kon houden. Een strijdlustig VC, dat wel, zakte wat in en gaf lucht aan de bezoekers. Brosens moest nu tot tweemaal toe de bezoekers van de genadeslag houden. De klok stond weeral stil, nu op 90, wanneer VC nog één keer met de moed der wanhoop aanzette om dat punt alsnog te redden maar balverlies leidde tot de ontgoochelde 0-2.

Het resultaat zat ‘m, zoals zo vaak dit seizoen, in details. VC zette zijn voet wel naast die van de huidige nummer 5 in het klassement, maar in voetbal tellen nu éénmaal de gemaakte doelpunten. Door de winst van Linda Olen zakt VC naar plaats 14.

Zondag wacht voor VC, naar alle waarschijnlijkheid, de moeilijkste opdracht van de resterende wedstrijden : uit bij Zwaneven.  De match start om 15:00u."